کپسول پروبیوتیک
کپسول پروبیوتیک ,کپسول پروبیوتیک فمی لاکت,کپسول پروبیوتیک واژینال,کپسول پروبیوتیک یوموگی,کپسول پروبیوتیک چیست,کپسول پروبیوتیک خارجی
توضیحاتی در مورد کپسول پروبیوتیک
پروبیوتیک ها باکتری هایی است که به حفظ تعادل طبیعی ارگانیسمها در روده کمک میکند. دستگاه گوارش نرمال انسان شامل 400 نوع باکتری پروبیوتیک است که باعث کاهش رشد باکتری های مضر و ترویج یک سیستم گوارشی سالم است. بزرگترین گروه از باکتری های پروبیوتیک در روده باکتری های اسید لاکتیک است، مخمر نیز یک ماده پروبیوتیک است. پروبیوتیک ها نیز به عنوان مکمل های غذایی در دسترس هستند.اکثر ما تا امروز نام پروبیوتیک به گوشمان خورده اما ممکن است در مورد خواص این گروه از باکتریها کاملا مطلع نباشیم. خوراکیهای غنی شده با این باکتریهای مفید از جمله ماست، پنیر، نان و… را میتوان در بیشتر سوپرمارکتها پیدا کرد اما جدا از این خوراکیها مکملهایی نیز وجود دارند که همه پروبیوتیکهای مورد نیاز شما را یکجا در یک کپسول فراهم آوردهاند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول پروبیوتیک صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
عوارض جانبی پروبیوتیک
تاکنون هیچ عارضه جانبی خاص و مورد سمی برای پروبیوتیکها گزارش نشده است.همه پروبیوتیکها به طور طبیعی در بدن وجود دارند و هیچ منع مصرفی برای این فرآورده وجود ندارد. اگرچه توصیه میشود این محصولات در دوران بارداری، شیردهی و بیماران با ضعف سیستم ایمنی حتما با مشورت پزشک مصرف شوند. مصرف همزمان این فرآوردهها با هیچ دارویی تداخل ندارد.حتی همزمان با مصرف آنتیبیوتیکها برای افزایش اثر ضدمیکروبی و جلوگیری از عوارض ناشی از آنها توصیه میشود. همچنین برای رسیدن به حداکثر اثر درمانی بهتر است این مکملها در یخچال و در دمای 2تا8 درجه نگهداری شوند. این فرآوردهها در دمای اتاق تا 3،2 روز قابل نگهداری هستند.
آشنایی با پروبیوتیک
فلور روده انسان حاوی انواع مختلفی از باکتریها است. بسیاری از این باکتریها برای گوارش بهینه غذا مفیدند. دستهای از این باکتریها که به باکتریهای پروبیوتیک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش، مولکولهای پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتی بیوتیکهای مختلف را تولید میکنند که برای بدن مفید میباشد. منبع باکتریهای پروبیوتیک لبنیات و میوهها هستند اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد(FAD) و سازمان بهداشت جهانی (WHO)پروبیوتیک را اینگونه تعریف میکند: «پروبیوتیکها میکرو ارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود.» بر این اساس، باکتریهای پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی، نه تنها باید دارای مشخصههای عملکردی و سودمند برای سلامتی انسان باشند بلکه از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش هم برخوردار باشند. این ویژگیها شامل رشد و بقای ارگانیسمها در روند تولید محصول، نگهداری، و پس از مصرف حین انتقال از معده به روده است. پروبیوتیکها بر تعادل باکتریهای مفید و مضر روده تأثیر میگذارد و این تعادل را به نفع افزایش جمعیت باکتریهای مفید تغییر میدهند، در حقیقت پروبیوتیکها از همین طریق اثرات سلامت بخش خود را در بدن انسان القا میکند. دوز پروبیوتیک مصرف شده عامل مهمی است که بر تراکم میکروارگانیسمهای موجود در بخشهای مختلف دستگاه گوارش تأثیر میگذارد. پروبیوتیکها همچنین قادرند اختلالات میکروبوتای روده، پس از درمان آنتیبیوتیکی را به حداقل برسانند.
واژه شناسی پروبیوتیک
از نظر لغوی، ریشه کلمه پروبیوتیک یونانی است، اما در واقع این کلمه متشکل از پیشوند لاتین “پرو” و کلمه یونانی باستانی “بایوس” است، ترکیبی لفظی که به معنای “برای زندگی” میباشد. بهطور کلی معرفی این مفهوم به دریافت کننده جایزه نوبل “الیمچنیکوف ” نسبت داده میشود، وی در سال ۱۹۰۷ پیشنهاد داد که ” وابستگی میکروبهای روده به مواد غذایی دریافتی این امکان را فراهم میسازد که جمعیت میکروبی ساکن در بدن انسان را تغییر داده و میکروبهای مفید را جایگزین میکروبهای مضر کنیم”. سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به «ارگانیسمهای زندهای» اطلاق میکند که در صورت مصرف به میزان لازم، اثرات «سلامت بخشی» برای میزبان خود فراهم آورند. در ابتدای قرن بیستم اینطور تصور میشد که پروبایوتیکها با بهبود توازن میکروبی (microbial) رودهای و جلوگیری از باکتریهای بیماریزا و سم ساز منافعی برای بدن میزبان داشته باشند. امروزه بررسیهای مفصل و ثبت شدهای در حال انجام است که تأثیرات ویژه پروبایوتیکها را شامل تخفیف بیماریهای تورم مزمن روده (chronic intestinal inflammatory diseases)، پیشگیری و درمان بیماریهای اسهال زا (pathogen-induced diarrhea)، عفونتهای دستگاه ادراری و تناسلی (urogenital infections) و گروهی از آلرژیها (atopic diseases) و سندرم روده تحریک پذیر (Irritable bowel syndrome) و التهاب مزمن رودهای (Inflammatory Bowel Diseases) را شامل میشود. پروبیوتیک، بهعنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتریها هم بهکار میرود. پروبیوتیکها نه فقط در غذای انسان بلکه امروزه در غذای طیور صنعتی نیز به فراوانی مورداستفاده قرار میگیرند. از آنجا که فرآوردههای پروبیوتیکی حاوی باکتریهایی هستند که اثرات مفیدی در سلامتی مصرفکننده برجای میگذارند، باکتریهای پروبیوتیک موجود در محصولات تجاری باید مشخصههای عملکردی و سودمند خود برای سلامتی را که در اصل برای آن انتخاب شدهاند حفظ کنند. این ویژگیها شامل رشد و بقای ارگانیسمها در روند تولید محصول، نگهداری، و پس از مصرف در حین انتقال از معده به روده میباشند. دوز پروبیوتیک مصرف شده عامل مهمی است که بر تراکم موجود در بخشهای مختلف دستگاه گوارش تأثیر میگذارد. در کانادا سطح سویه (strain) پروبیوتیک باید در یک واحد معین از مواد غذایی اعلام شود و آن واحد میبایست حداقل 109×0/1 cfu تعداد از یکی از باکتریهای پروبیوتیک را داشته باشد. در افراد سالم، مصرف محصولات پروبیوتیک حاوی باکتریهای مفید، مانند بیفیدوباکتریومها و لاکتوباسیلها، میتواندمزایای فیزیولوژیکی به همراه داشته باشد. پروبیوتیکها در حفظ تعادل و ثبات میکروبیوتای روده نقش مهمی دارد؛ میکروبیوتا به عملکردهای گوارشی از جمله کنترل زمان انتقال، عادات رودها، کنترل فراهمی زیستی مواد مغذی و مدولاسیون فعالیت سیستم ایمنی دستگاه گوارش کمک میکند. پروبیوتیکها همچنین ممکن است اختلالات میکروبیوتای روده را پس از درمان آنتیبیوتیکی به حداقل برسانند. تعادل و ثبات ساختار تجمع میکروبی را میتوان از طریق سطوح افزایش یافته بیفیدوباکتریومها و لاکتوباسیلها، ترجیحاً به قیمت از بین بردن باکتریهای مضر بیشتر به دست آورد. پژوهش در مورد اثرات بهداشتی بالقوه پروبیوتیکهای مکمل، عملکرد ایمنی، سرطان، اسهال وابسته به آنتیبیوتیک، اسهال مسافرتی، آلرژیها، عدم تحمل لاکتوز، فشار و کلسترول خون، عملکرد سیستم ایمنی و تولید ویتامین را در بر میگیرد. پروبیوتیک، به عنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتریها هم به کار میرود. پروبیوتیکها به دو صورت مصرف میشوند: به صورت مکملهای غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص . به صورت مواد غذا یی غنی شده باپروبیوتیکها. (برای مثال اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری همچون ماست، از باکتریهای پروبیوتیکی استفاده شود، محصول حاصل را پروبیوتیک مینامند.
نقش و وظایف پروبیوتیک
روده انسان حاوی انواع بسیاری از باکتریها (مفید_مضر وخنثی) است؛ که باید توازن باکتریهای روده در بدن انسان برقرارباشد در غیر این صورت علاوه بر مختل شدن وظایف فلور روده باعث آکنه، آلرژی غذایی، خستگی مفرط، افسردگی، سردرد و … میشود. البته لازم است ذکر شود که در افراد سالم باکتریهای مفید غالب هستند. باکتریهای مفید در تولید ترکیبات مورد نیاز بدن مانند ویتامینها و اسیدها ی آلی نقش مؤثری به عهده دارند. در مقابل، باکتریهای مضر ترکیبات سمی و سرطان زا تولید میکنند؛ بنابراین اگر باکتریهای مضر در روده غالب بشوند نه تنها ترکیبات مغذی و ضروری تولید نمیشوند بلکه میزان ترکیبات مضر نیز افزایش مییابد. فلور روده(gut flora) شامل میکرو ارگانیسمهایی است که بطور طبیعی در مجاری گوارشی، بصورت همزیستی مسالمت آمیز، زندگی کرده و در سلامت انسان یا میزبان نقش دارند. درون دستگاه گوارش همه جانوران این فلور رودهای وجود دارد. جانورانی که کاملاً در شرایط بدون باکتری پرورش مییابند، بیش از جانوران عادی که فلور روده آنها شکل گرفته است، آسیب پذیرتر هستند. ترکیب فلور روده هر جانور، ویژهٔ همان جانور است. کل بدن یک انسان بطور میانگین از 1014 (۱۰ به توان ۱۴ معادل ۱۰۰ تریلیون) سلول تشکیل یافته است. شمار میکروارگانیزمهای موجود در روده ۱۰ برابر کل سلولهای بدن فرد میباشد. باکتریها بخش عمده فلور روده را به خود اختصاص دادهاند، بطوری که ۳۵تا۵۰ درصد قولون (روده بزرگ) از باکتریها تشکیل یافته است. ۶۰درصد توده مدفوع راباکتریها تشکیل میدهند. چیزی حدود ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ گونه میکروارگانیسم مختلف در رودهها زیست میکنند. مخمرها نیز بخش کوچکی از این فلور را به خود اختصاص دادهاند. ۴۰۰ تا ۸۰۰ گونه باکتری در رودهها بسر میبرند. عمده باکتریهای روده باریک «گرم مثبت» هستند، اما باکتریهای روده بزرگ «گرم منفی» میباشند. روده بزرگ از لحاظ متابولیکی یکی از فعالترین عضوهای بدن بشمار میآید. بخشهای ابتدایی قولون مسئول تخمیر کربوهیدراتها و بخشهای انتهایی وظیفه شکستن پروتئینها و اسیدهای آمینه را بعهده دارند. ۹۹ درصد باکتریهای روده غیر هوازی میباشند، و در روده کور(cecum) باکتریهای هوازی بیشترین تراکم را دارند. باکتریهای سودمند روده عمدتاً از جنس Bacteroides,Clostridium,FusobacteriumEubacterium , Ruminococcus , Peptococcus ,Peptostreptococcus, Bifidobacterium, Escherichia , Lactobacillus میباشد. باکتروئیدها (Bacteroides) به تنهایی ۳۰ درصد کل باکتریهای روده را تشکیل میدهند. تنها مخمرهای موجود در رودهها شامل کاندیدا (Candida)و ساکارومیس (Saccharomyces) میباشند. روده بزرگ حاوی باکتریهای مضر نیز میباشد، اما میزان باکتریهای مفید بایستی حداقل ۸۵ درصد کل میکروارگانیسمهای روده را تشکیل بدهند، تا سلامت میزبان تضمین شود. فلور میکروبی روده وابستگی زیادی به ماده غذایی مورد استفاده شخصی دارد، بنا بر این میتوان فلور میکروبی روده را تغییر داد و میکروبهای مفید را جایگزین انواع مضر آن کرد. پروبیوتیکها به تحریک رشد باکتریهای مفید روده یا به کاهش بیماری زایی میکروبهای مضر کمک میکنند و اثربخشی آنها تا زمانی است که پروبیوتیک مصرف شود. علاوه بر کمک به گوارش مولکولهای پیچیده، ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتی بیوتیکهای مختلف را تولید کرده که برای بدن مفید است. منبع باکتریهای پروبیوتیک لبنیات و میوهها هستند.
کپسول پروبیوتیک و پیشگیری و درمان بیماری
پروبیوتیکها در پیشگیری و درمان بیماریها تاثیرات بسیاری دارند؛ از جمله بهبود انواع اسهال (ویروسی، مسافرتی، ناشی از مصرف آنتیبیوتیک، مزمن) و یبوست و نفخ؛ کاهش علائم سندرم روده تحریکپذیر(IBS)؛ کاهش علائم بیماریهای التهابی روده (کولیت و کرون)؛ کاهش میزان کلونیزاسیون هلیکوباکترپیلوری در معده و در نتیجه کاهش احتمال زخمهای گوارشی؛ کمک به هضم و جذب مواد غذایی؛ بهبود بیماریهای کبدی؛ کاهش جذب کلسترول؛ تولید ویتامینهای گروه B و ویتامین K؛ تقویت سیستم ایمنی در برابر باکتریهای بیماریزا؛ کاهش دوره نقاهت بیماریهای عفونی؛ کاهش عفونتهای دستگاه تناسلی؛ کاهش احتمال عفونت مجدد؛ بهبود علائم آلرژیهای تنفسی و پوستی به خصوص در کودکان و پیشگیری و مهار بیماریهای سرطانی.
اثرات کپسول پروبیوتیک
اثرات باکتریهای پروبیوتیک بر بدن از اولین زمان مصرف و اولین دوز درمانی مشاهده میشود. مسلما برای رسیدن به حداکثر اثرگذاری باید در روده به یک تعداد مشخص و مناسبی برسند. بنابراین ممکن است از این بابت چند روز طول بکشد. درکل سرعت اثرگذاری این محصولات با توجه به هدفی که برای آن مصرف می شوند، میتواند متفاوت باشد؛ بعضی از اثرات پروبیوتیکها قائم به مصرف خود سلول است. یعنی خود سلول پروبیوتیک بدون نیاز به واسطه شروع به اثرگذاری در بدن میکند. برای مثال در موارد پیشگیری از اسهال، نفخ و کولیت اطفال این اثر خیلی سریع مشاهده میشود، چون خود سلول پروبیوتیک موادی را داخل بدن ترشح میکند و سریع بر دیواره روده اثر میگذارد اما برخی موارد مثل تقویت سیستم ایمنی بدن یا مشکلات رودهای مزمن نیاز به زمان بیشتری دارند تا با کمک پروبیوتیکها برطرف شوند. در این موارد سلول پروبیوتیک یکسری واسطههایی را داخل بدن ایجاد میکند و از طریق آنها اثر میگذارد. سلولهای پروبیوتیک فلورگذرا هستند یعنی بعد از ورود به بدن و تاثیرگذاری، به مرور زمان توسط مدفوع خارج میشوند. حال اگر فرد بخواهد در تمام طول حیاتش از اثرات مفید این باکتریها استفاده کند بالطبع باید یک دوز نگهدارنده را همیشه مصرف کند. اگرچه مشکل بالینی که فرد به آن منظور پروبیوتیکها را مصرف کرده است پس از یک مدت زمان مشخص درمان میشود.
مکمل و کپسول پروبیوتیک در ایران
ما تنها تولیدکننده داخلی مکملهای پروبیوتیک در ایران هستیم و چند سال پشتوانه کار علمی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم. متاسفانه برخی برندهای خارجی این محصولات که از برخی کشورها وارد میشوند، کیفیت مطلوبی ندارند و افراد اثرگذاری چندانی از آنها نمیبینند اما محصولاتی که ما تولید میکنیم تنوع، کیفیت، اثرگذاری و مقاومتشان خیلی بالاست و در آنها از باکتریهای بومی بدن افراد ایرانی استفاده شده است چون فلور بدن افراد در نقاط مختلف دنیا با هم متفاوت است. به همین دلیل است که وقتی وارد منطقه جدیدی میشویم خیلی اوقات دچار تغییرات در اجابت مزاج، یبوست یا اسهال میشویم. بنابراین محصولات خارجی ممکن است میکروبهای معمول دستگاه گوارش و فلور بومی ایرانیها مطابقت نداشته باشند.
خواص کپسول پروبیوتیک
۱-کاهش مقاومت لاکتوز. چراکه (LAB) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک میگردد. ۲-جلوگیری از سرطان کولون، روده باریک، کبد و پستان. ۳-کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده) ۴-کاهش فشار خون. ۵-بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونتها. ۶-درمان و پیشگیری از اسهال حاد. ۷-کاهش التهابات رودهای. ۸-کاهش آلرژی غذایی یا اگزما در کودکان. ۹-بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها. ۱۰-بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ) ۱۱-جلوگیری از رشد و تکثیر باکتریهای مضر. ۱۲-درمان و پیشگیری ازعفونتهای مخمری مهبل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیکها، آفت دهان، پوسیدگی دندانها، ورم مهبل (واژینیت)، پای ورزشکاران، عفونتهای قارچی، برفک (کاندیدیاز دهانی). ۱۳-بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی. ۱۴-کمک به ساخت ویتامینهای گروه B و K.
محصولات لبنی پروبیوتیک
نسل جدید محصولات لبنی در حال حاضر فرآوردههای پروبیوتیکی مختلفی در جهان تولید و عرضه میشوند. انواع نوشیدنیهای پروبیوتیک، شیر، انواع پنیر، دوغ و ماست نوشیدنی، ماست سفت یا هم زده، بستنی، خامه ترش، شیر بدون چربی و نوشیدنیهای به دست آمده از دوغ، کره از جمله این محصولات هستند. ماست یکی از محصولاتی است که به عنوان یک فرآورده پروبیوتیک بالقوه، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. ماست پروبیوتیک علاوه بر تأمین باکتریهای زنده، مواد مغذی با ارزشی هم چون کلسیم و پپتیدهای بیولوژیک در اختیار بدن قرار میدهند. بر این اساس بازار ماستهای پروبیوتیکی در سراسر جهان رشد زیادی را نشان میدهد، به طوری که بخش قابل ملاحظهای از ماستهای عرضه شده حاوی باکتریهای پروبیوتیک است. سهم این نوع ماستها در اروپا بین ۵ تا ۲۰ در صد بازار برآورد میشود. در فرانسه نیز ۱۰ درصد ماستها ی عرضه شده از نوع پروبیوتیکی است و تولید این محصولات سالانه ۳ درصد افزایش مییابد. کلیه فرآوردههای لبنی پروبیوتیک از جمله ماست پروبیوتیک را بایستی تا هنگام مصرف، سرد نگه داشت تا هم میزان زنده ماندن باکتریهایی مفید و هم اثرات پایدار این فرآوردهها را تضمین نمود.
ماست پروبیوتیک
ماست پروبیوتیک امروزه مشتریان علاوه بر انتخاب میان ماستهای کم چرب و پر چرب، یا ماست میوهای با یک گزینهٔ دیگر هم روبه روهستند ماست پروبیوتیک. ماست پروبیوتیک یک ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها میتوان از مزایای ماست بهره برد بلکه میتوان باکتریهای مفید و لازم را نیز از این طریق تأمین کرد. این محصول در دمایی بین ۳۸ تا ۴۵ درجه سانتی گراد تهیه میشود و منبع غنی از کلسیم و ویتامین k است و حاوی مقادیر زیادی میکروارگانیسمهای مفیدی است که به تعادل داخل بدن کمک میکند. این ماده لبنی حاوی اسیدهای آمینه ضروری است که برای سلامت انسان مفید است. تریپتوفان یکی از این اسیدهای آمینه است که موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم میشود و در نهایت به تقویت سیستم عصبی منجر میشود. امروزه در ایران ماست پروبیوتیک، دوغ پروبیوتیک و نوشیدنیهای حاوی پروبیوتیک در بازار با نامهای مختلفی عرضه میشود
فواید مکمل و کپسول پروبیوتیک
در افراد سالم، مصرف محصولات پروبیوتیک حاوی باکتریهای مفید، مانند بیفیدوباکترها و لاکتوباسیلوسها، میتواند اثرات مثبتی بر سلامت انسان به همراه داشته باشد. پروبیوتیکها در حفظ تعادل و ثبات میکروبیوتای روده نقشی کلیدی دارند؛ میکروبیوتا به عملکردهای گوارشی از جمله تنظیم زمان انتقال مواد غذایی، عادات رودهایی، کنترل فراهمی زیستی (Bioavailability) مواد مغذی و تنظیم کارکرد سیستم ایمنی دستگاه گوارش کمک میکنند. بیفیدو باکتریوم انیمالیس لاکتیس – (BB-12) نیز که نوعی باکتری گرم مثبت است با صفرا، اسید معده و هیدرولاز نمک صفرا سازگاری داشته و میزان چسبندگی بالایی به مخاط روده دارد و از این رو در قیاس با سایر گونههای بیفیدوباکترها در مقابل اسید معده و صفرا مقاومت بالایی نشان داده و میتواند به صورت زنده به رودهها رسیده و در بهبود سلامتی میزبان، ایفای نقش کند. پروبیوتیکها همچنین قادرند اختلالات میکروبیوتای روده، پس از درمان آنتیبیوتیکی را به حداقل برسانند. از طرفی بهبود میکروبیوتای روده را میتوان از طریق سطوح افزایش یافته بیفیدوباکترها نسبت به لاکتوباسیلها توصیف کرد که نتیجه این امر برقراری تعادل به سمت باکتریهای مفید خواهد بود. مکملهای پروبیوتیک بر کارکرد سیستم ایمنی، بهبود سرطان، اسهال ناشی از آنتیبیوتیک، اسهال مسافرتی، آلرژیها، عدم تحمل لاکتوز، بهبود فشار خون، کلسترول افزایش یافته خون و تولید ویتامین در بدن، اثر مثبت میگذارند.
کپسول پروبیوتیک و اسهال
معمولا پروبیوتیکها به دلیل خاصیت پیشگیری از اسهال یا کاهنده شدت آن ، شناخته می شوند . اسهال یکی از شایع ترین عوارض جانبی مصرف داروهای آنتی بیوتیک است . آنتی بیوتیک ها ، به صورت منفی تعادل باکتری های خوب و بد روده را به هم می زنند . بسیاری از پزشکان توصیه می کنند در صورت مصرف آنتی بیوتیک ، از موارد پروبیوتیک استفاده کنید تا دچار اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک نشوید . نتایج مطالعات نشان می دهند مصرف پروبیوتیک کنار آنتی بیوتیک ، بروز اسهال را کاهش می دهد . مصرف پروبیوتیک ، حتی خطر بروز اسهال مسافرتی را نیز کاهش می دهد .
کپسول پروبیوتیک و سلامت قلب
پروبیوتیکها با کاهش سطح LDL کلسترول بد و فشار خون به حفظ سلامت قلب کمک می کنند . نوع باکتری به خصوص که اسید لاکتیک تولید می کند با کاهش صفرای موجود در روده ، باعث کاهش کلسترول می شود . صفرا در واقع مایعی است که از کلسترول ساخته شده و به هضم غذا کمک می کند . پروبیوتیکها با کاهش صفرا ، از بازجذب آن در روده جلوگیری می کنند . مصرف ۲ تا ۸ هفته ماست پروبیوتیک ، باعث کاهش ۴ درصدی کلسترول کلی و ۵ درصدی کلسترول بد خون LDL می شود . حتی در برخی مطالعات ، مقدار کمی افزایش کلسترول خوب خون نیز گزارش شده است . پروبیوتیکها می توانند حتی در کاهش فشار خون نیز تاثیر داشته باشند .برای این منظور نیاز به مصرف روزانه ۱۰ میلیون واحد تشکیل دهنده کلونی CFUs به مدت ۸ هفته است .
کپسول پروبیوتیک و آسم
برخی از باکتری های پروبیوتیک باعث کاهش شدت آسم در کودکان و نوزادان می شوند . علائم آسم در نوزادانی که از شیر خشک های پروبیوتیکی استفاده می کنند بهتر از نوزادانی است که شیر خشک غیر پروبیوتیکی مصرف می کنند . به علاوه نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری از مواد پروبیوتیک استفاده کرده اند ۸۳ درصد کمتر از دیگر نوزادان در معرض ابتلا به آسم در دو سال اول زندگی شان قرار دارند . از طرفی برخی از مواد پروبیوتیک، باعث کاهش التهابات ناشی از حساسیت های لبنی در بزرگسالان می شوند .