در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد با روش های تشخیص زعفران اصل+جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.روش های آسانی برای تشخیص زعفران اصل و مرغوب وجود دارد که کمک می کند تا زعفران با کیفیتی خریداری کنید و از عطر و بوی زعفران اصل استفاده کنید. زعفران های تقلبی به چند صورت وجود دارند در برخی از آن ها با قرار دادن کلاله در شکر موجب می شوند تا وزن زعفران بیشتر شود و ناخالصی بیشتر را با قیمت زیاد خریداری کنید در برخی از شکل های دیگر نیز رنگ های غیر طبیعی به آن زده می شود.
نحوه تشخیص زعفران اصل:
تشخیص دادن ناخالصی های موجود در زعفران در فضای آزمایشگاه ها قابل تشخیص است و تشخیص آن برای خریدار کمی دشوار است اما با دقت بیشتر در قسمت کلاله ها می توان متوجه شد که کلاله های براق دارای ناخالصی هستند و با کشیدن زعفران بر روی کاغذ و دست در صورتی که دست شما کمی روغنی شود یا رنگ بگیرد نشان از وجود ناخالصی دارد.
۱- تشخیص با سرشاخه های شیپوری:
یک روش ساده برای تشخیص زعفران اصل شناسایی بر اساس شکل شیپور مانند آن است زعفران اصل شکل شیپوری دارد و در قسمت بالا با چند شاخه شدن نازک تر می شود.
۲- تشخیص با کلاله ها:
کلاله ها در زعفران اصل نباید براق و روغنی باشد کلاله های براق دارای ناخالصی است و به روغن آغشته شده است که موجب می شود وزن خریداری شده زعفران افزایش پیدا کند و قیمت بیشتر شود.
در برخی از موارد نیز دیده شده است که با رنگ کردن کلاله ذرت آن را به عنوان زعفران به مصرف کنندگان می فروشند که هیچ خاصیت و رنگی نخواهد داشت.
۳- تشخیص با کاغذ:
در روشی دیگر نیز می توانید با قرار دادن زعفران بر روی کاغذ و فشار دادن آن روغن موجود در کلاله راا تشخیص دهید و اگر زعفران موجود به کاغذ رنگ بدهد نشان دهنده وجود ناخالصی است. زعفران خالص باید با فشار دادن پودر شود و روغن ندهد.
۴-تشخیص با گاز:
یکی از روش های موثر برای تشخیص زعفران اصل قرار دادن آن بر روی شعله آتش است که موجب می شود زعفران تغییر رنگ دهد اگر این تغییر رنگ به رنگ بنفش یا نارنجی باشد زعفران دارای خالصی است و اگر رنگ تمایل به زرد داشته باشد زعفران تقلبی خواهد بود.
۵- تشخیص با آب جوش:
اگر با قرار دادن زعفران در آب جوش ساقه های زعفران به رنگ سفید در نیامد زعفران خریداری شده اصل است برای این کار باید زعفران را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید.
The post روش های تشخیص زعفران اصل appeared first on آرگا.